Fırın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mutfaklarımızın olmazsa olması olan fırınlar birbirinden güzel yemeklerin ortaya çıkışında büyük rol oynar. Eğer yemek yapmaya düşkün biriyseniz fırın alırken doğru seçim yapmanız önemlidir. İhtiyacınıza uygun ve fonksiyonel bir fırın hem kullanım kolaylığı sağlar, hem de uzun ömürlü olur. Öyleyse fırın alırken nelere dikkat etmeliyiz, gelin bir bakalım. Fırın alırken öncelikle makinenin ısı ve elektrik yalıtımını kontrol etmeniz gerekir. Makinenin ısı ve elektrik yalıtımı hakkında bilgi edinin. Gerek hijyenik gerek kullanım kolaylığı açısından ocak ve fırın bölmesinin kolay temizlenebilir olmasına özen gösterin. Pişirme alanı emaye ve pürüzsüz olan modeller hijyenik anlamda daha avantajlıdır.

Pişirme esnasında yemeğinizi kapak açmadan kolayca kontrol edebilmek için, cam kapaklı ürünleri seçebilirsiniz. Temizlik konusunda daha avantajlı olan cam kapaklı fırınlar, pişirme sırasında kapak açmadan kontrol imkanı sağladığından gereksiz ısı kaybına da yol açmaz. Kullanım kolaylığı sizin için önemliyse, fırınınızla birlikte verilen yardımcı aksesuarlar, teleskopik raflar, ayarlanabilir ayaklar size büyük kolaylık sağlayacaktır. Güvenliğiniz sizin için önemliyse, ocak bölmelerinde herhangi bir durumdan dolayı alev söndüğünde gaz akışını kesen gaz emniyetine sahip ürünleri tercih edebilirsiniz. Fırınınızda ızgara yapmak istiyorsanız, statik fırınlar ideal bir seçim olabilir. Üst ve alt rezistansa sahip olan statik fırınlarda, her iki rezistansı kullanarak fırınlama, yalnız üst rezistansı çalıştırarak ızgara yapabilirsiniz.

Özellikle bayanlar davlumbaz ve fırın alırken ilk dikkat ettikleri nokta ankastrenin dış yüzeyinin buhar ve yağ tutmaması olmaktadır. Önemli olan bu nokta mutfağınızın hijyeni açısından önemli bir kriteri oluşturmaktadır.

Ankastre mutfak eşyaları içerisinde yer alan davlumbazda ise dikkat edilen bir diğer husus ise yine dış yüzeyinin ısınma sonucu eli yakacak derecede ısınıp ısınmadığıdır. Ankastre davlumbazda aranan kriterlerden bir diğeri ise emiş gücüdür. Ucuz davlumbazların motor güçleri az olması ile mutfağınızdaki koku ve buharı geç taliye etmektedir.

Davlumbazın yıkanabilir yağ filtrelerine sahip olması ise kolay temizleme imkanı sunmaktadır. Davlumbazın otomatik kapanma özelliği ise enerji tasarrufu açısından büyük imkan tanımaktadır. Davlumbazınızı açık unutma ihtimalinize karşılık belli bir süre sonra kapanması bütçenize katkıda bulunacaktır.

Fırın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yorum bırakın